poniedziałek, 30 maja 2011

Koperkowe kuleczki

Kolejne banalne danie :)
Kuleczki:
  • mięsko mielone I(w tym przypadku z indyka)
  • koperek
  • pół cebuli lub jedna mała
  • jajko
  • bułka
  • sól, pieprz
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • sos (oliwa z oliwek, woda, czosnek, trochę przyprawy do mięs, czerwonej papryki i odrobinkę carry) - choć można doprawić wg własnych kubków smakowych :)
 Bułkę namaczamy, dodajemy do mięska, wbijamy jajko, dodajemy posiekany koperek, cebulkę pokrojoną w kostkę i zeszkloną wcześniej na patelni oraz przyprawy. Lepimy malutkie kuleczki i układamy w naczyniu żaroodpornym (może być też blacha). Zalewamy "sosem" i wrzucamy liście i ziele).
Do tego podałam pieczone połówki małych młodych ziemniaczków i sałatkę z ogórków :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz